Sustopia logo

Kursen "Ett år i omställning"

Wow. Jag är precis tillbaka från kursen "Ett år i omställning", det har varit en häftig upplevelse. 

Kursen har tidigare hållits i Storbritannien och är grundad av Isabel Carlisle, som är aktiv i det brittiska omställningsnätverket. På engelska heter den "One Year in Transition" och vänder sig i första hand till yngre personer. Målet är att kunna hitta sysselsättning som bidrar till omställningen.

Den kurs jag går är den första i Sverige och den pågår under ett år med fyra träffar. Nu har jag varit på den första som varade i fem dagar och hölls på ekobyn Charlottendal i Järna. 

Dels var det en fantastisk upplevelse att vara i Charlottendal med dess höns och odlingar. Sedan besökte vi flera spännande platser, till exempel "Under Tallarna" som är en mötes- och odlingsplats. Vi var också vid det fascinerande Rudolf Steinerseminariet och vid trädgårdsskolan Skillebyholm. 

Utöver vackra upplevelser gav kursen inspiration. Vi talade om medskapande och har fått i uppgift att läsa boken Theory of U, som är en guide till ett mer hållbart ledarskap. 

Jag har påbörjat min resa och vägen mot att tillsammans med andra skapa hållbara processer och projekt. Ett av dem är skapa en mötesplats med odlingar i Bagarmossen där jag verkar och bor. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln