Sustopia logo

MIN VISION 2017 (och Framåt)

Jag vill tillsammans med andra skapa ett centrum för hållbarhet, omställning och resiliens i södra Stockholm. Det ska vara en fysisk plats med odlingar, utställningar och lokaler för kurser och utbildningar. Platsen är vacker och inbjudande och här finns de allra bästa lösningarna för resilienta städer att beskåda såsom permakulturodlingar, växthus med passivhusteknik, aquaponics med mera. Här finns ett växthuskontor som är Living Building Challenge-certifierat (den allra bästa certifieringen). Här lär sig yrkesverksamma samhällsbyggare hur de på ett handfast sätt ska hantera de utmaningar vi står inför såsom klimathot, oljebrist, förstörda jordar, social oro och förstörelse av ekosystem, dvs social-ekologiska utmaningarna. Hit kommer också dagligen studenter och skolbarn för att ta del av våra pedagogiska permakulturträdgårdar.
 
Jag vill bidra till att öka kunskapen hos i första hand arkitekter, fastighetsbransch och byggbransch om de utmaningar som nämns ovan och på ett inspirerande sätt visa hur de kan bygga och förvalta bebyggelsen mer hållbart och resilient (resiliens =förmågan att återhämta sig eller motstå olika störningar). I vårt centrum ska vi samla människor som kan detta och därmed bli länken som knyter samman kunskapen om hållbarhet och resiliens i framkant med själva branschen.
 
När jag har uppnått detta kan jag slå mig till ro, ty detta är något som jag har strävat efter hela mitt liv. Jag vill helt enkelt ha gjort detta innan jag dör. Jag vill också att detta centrum ska leva kvar och fortsätta sprida kunskap efter min död. Min förhoppning är att det ska vara en del av de rörelser som gör att vi människor kan leva kvar på denna planet även i framtiden.
 
Själv vill jag då sitta där i växthuset under fikonträden och prata med barnen som leker samt skriva kloka böcker.

Så var det sagt :-)
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln