Sustopia logo

Hållbar stadsutveckling i praktiken: Temadag i Bagarmossen

Är ditt företag eller din organisation intresserade av att möta en stadsdel på väg mot hållbarhet i praktiken? Välkommen till en inspirerande dag i Bagarmossen på Bagarmossens Resilienscenter fredag den 10 februari.

Bagarmossen är en stadsdel där många spännande saker händer på temat hållbarhet. Här finns idag bland annat följande:

Bagarmossens Cykelkök där boende lär sig laga cyklar tillsammans. 
Enskede Lådcyklar som säljer lådcyklar.
Två lådcykelpooler.
Ekokooperationen - ett inköpskooperativ för ekologisk mat.
Skogsträdgården - en permakulturträdgård.
Japanska trädgården - en upplevelseträdgård byggd av en boende. 
Bagarmossen Resilience Centre (BRC) - ett kontorskollektiv och en mötesplats för omställning och resiliens där det anordnas Hoffice, permakulturkurser och andra events. BRC är värd för temadagen och du får vistas i en kreativ miljö och möta lokala entreprenörer.

I Bagarmossen hölls också världens första Gerillaslöjdsfestival. Folkets Hus arbetar aktivt för lokal utveckling precis som Stockholmshem har gjort i projektet Bagarmossen Smartup. Susanna Elfors som leder kursen har själv arbetat i Stockholmshems projekt samt i projektet Hållbara Hökarängen

Temadagen vänder sig främst till yrkesverksamma samhällsbyggare (arkitekter, stadsplanerare, fastighetsförvaltare) men alla med ett stort intresse av detta är välkomna!

Early bird 1 900 kr exklusive moms per person (före 5 februari). Därefter 2 900 kr ex moms. Lunch och fika ingår samt ett ex av boken Hållbara Hökarängen: En dokumentation av ett utvecklingsprojekt. Max 15 platser, så först till kvarn!

Anmälan: susanna.elfors@sustopia.se eller 070-686 51 12. 

PROGRAM FRED 10 FEBRUARI

8.30-9.00 Kaffe och morgonmacka från lokala bageriet. 

9.00 - 10.00 Hållbar stadsdelsutveckling - vad är det? Introduktonsföredrag med Susanna Elfors, Sustopia, som har lång erfarenhet av hållbar stadsdelsutveckling från bland annat Hållbara Hökarängen. 

10.00 - 12.00 Möten med lokala entreprenörer på Bagarmossen Resilience Centre. Andreas Sidkvist låter er prova på stadsutvecklingsspelet Future City Games och Erik Kropf ger en kort introduktion till permakultur med mera. 

12.00 - 13.00 Lunch med lokal mat. 

13.00 - 14.30 Vi besöker olika projekt och aktörer i Bagarmossen: Bagishuset, Skogsträdgården, Bagarmossens Kyrka, Bagarmossens Folkets hus med mera och hör hur de arbetar. 

14.30 - 15.00 Fika med lokala bullar. 

15.00 - 16.00 Övning. Hur kan ni arbeta med hållbar stadsdelsutveckling? 

16.00 - 16.15 Diskussion och avslutning.

Temadagen vänder sig till alla typer av företag och organisationer med intresse för hållbar stadsdelsutveckling.