Sustopia logo

Våren och Hösten 2018

Mycket har hänt sedan jag skrev ett blogginlägg här sist. Först och främst har jag skrivit ett bokmanus om hållbar stadsdelsutveckling för fastighetsägaren. Manuset skickade jag till mitt förlag, Svensk Byggtjänst före sommaren och nu ska texten gås igenom, bilder och layout fixas med mera. Jag räknar med att boken är färdig i november eller december så då blir det lanseringsfest, mycket spännande! Det känns roligt att kunna berätta för världen hur bra det kan bli med hållbar stadsdelsutveckling och att kunna utveckla de tankar jag har samlat på mig under årens lopp. Boken finansieras för övrigt av Riksbyggens stipendium Den goda staden. 

Utöver boken har jag ägnat mycket tid åt att jobba på KTH med två pilotstudier där vi har testat det lokala digitala nätverket LocalLife, under våren har jag hållit i två testpilotgrupper med vardera 10 personer, en i Bagarmossen och en i Norra Djurgårdsstaden. Det har varit ett spännande och mycket lärorikt experiment. Jag kommer nu att skriva en rapport om detta som jag hoppas kan bidra till kunskapen om hur digitalisering och sociala medier kan bidra till hållbar stadsutveckling. Rapporten blir klar i oktober någon gång. På bilden ovan ser ni förresten några av testpiloterna i Bagarmossen som kallar sig för "Pollinatörerna" och brinner för att öka den biologiska mångfalden. På bilden är de med på Hållbarhetsforum i Bagis och informerar boende samt låter dem provsmaka olika sorters honung. 

Jag har även jobbat med Gubbängen under våren och arrangerat en mycket trevlig och inspirerande workshop med 40 gubbängsbor samt skrivit ett förslag till Familjebostäder om hur de skulle kunna utveckla Gubbängen centrum. Förhoppningsvis något jag får jobba vidare med i höst!

Utöver lite stadsvandringar har jag också börjat fundera alltmer på att göra något av FB-gruppen Tågsemester som jag driver. Den har nu nästan 24 000 medlemmar och är mycket aktiv. Målet är att göra en tågsemestermässa, och så blir det en bok: Tågsemester. Fast detta har inte riktigt med hållbar stadsdelsutveckling att göra förstås, men hållbarhet!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln