Tillväxtsalong med Fredrik Lindström och Katarina Bjärvall

Sustopia arrangerar Sveriges första Tillväxtsalong

Tillväxtsalong med Fredrik Lindström och Katarina Bjärvall

Är vi beroende av tillväxt, kan vi lifta oss till ett bättre samhälle? Den 12:e november höll Sustopia tillsammans med Fly Mamas Kulturförening Sveriges första Tillväxtsalong med författaren och programledaren Fredrik Lindström och författaren och journalisten Katarina Bjärvall.

Läs vidare ...

Miljonförorter mer än brinnande bilar

Stadsvandring i MiljonStories fotspår i Alby

Våra miljonförorter är så mycket mer än brinnande bilar och prefabricerade höghus. Det är också vacker natur, urbana odlingar, mångfald och miljoner vackra minnen. I samarbete med community-konstprojektet MiljonStories lanserar Sustopia en stadsvandring till miljoner vackra minnen i Alby.

Läs vidare ...

Stadsvandring

Söderorts stadsodlingar

Den 24 april arrangerade Sustopia en stadsvandring till stadsodlingar i stadsdelen Skarpnäck i Stockholm. Vi besökte den magiska japanska trädgården i Bagarmossen, odlingsprojekt på Byälvsvägen, gerillaodlingen i Kärrtorp och matparken i Skarpnäck en solig vårdag.

Läs vidare ...
Earth Week på Stockholms Universitet

För fjärde året i rad

Earth Week på Stockholms Universitet

för fjärde året i rad, kommer Stockholm Earth Week 2013, att ta plats på Stockholms Universitetscampus. Sustopias praktikant, Majda Salkic, som är med och arrangerar skriver om veckan på Sustopia.

Läs vidare ...

Hur kan kommuner jobba med miljö- och hållbarhetscertifieringar?

Rapport från tre seminarier om hållbara städer med miljö- och hållbarhetscertifieringar

Det är inte enkelt att få in hållbart byggande i de kommunala men miljö- och hållbarhetscertifieringar hjälper. Intresset är stort men nu gäller det att få kommuninvånarna att efterfråga hållbara bostäder och stadsdelar. Läs om tre seminarier om miljö- och hållbarhetscertifieringar.

Läs vidare ...

Frukostseminarium och ekotur

Nya hållbara jobb i Söderort

Hur kan Söderort i Stockholm bli ett hållbart föredöme och hur kan vi skapa jobb som bidrar till bättre miljö och ökad hållbarhet? Den 3 maj arrangerar Sustopia i samverkan med Stockholm Business Region Development ett spännnade frukostseminarium med bland annat Max Hamburgares hållbarhetschef. Seminiariet avslutas med ekotur till Högdalens industriområde. Seminariet är kostnadsfritt!

Läs vidare ...
Stadsvandring till Söderorts gerilla- och lokalodlingar

Öppen stadsvandring

Stadsvandring till Söderorts gerilla- och lokalodlingar

Unik chans! Följ med Sustopia på öppen och kostnadsfri stadsvandring till Söderorts gerilla- och lokalodlingar den 24 april! Vi tittar på boendeodlingar, japanska trädgårdar i miljonprogrammet och gerillaodlingar. Antalet platser är begränsade, så först till kvarn...

Läs vidare ...

Seminarium för stadsplanerare och arkitekter

Den cirkulära staden

Hållbart byggande handlar idag ofta om att energieffektiviseringar och smart teknik, men det är så mycket mer. Med hjälp av begreppet cirkulär ekonomi visar vi hur arkitekturen kan bidra till cirkulära städer.

Läs vidare ...

Workshop om miljöval

Art Eco utforskar motiven till vår ohållbara livsstil

Varför tar vi bilen till jobbet? Varför shoppar vi fler tröjor än vi behöver? Varför lämnar vi lamporna tända eller flyger till Thailand?

Många har teorier om varför men få har verkligen frågat människor varför, utan att komma med några pekpinnar. I projektet Art Eco utforskar Sustopia i samarbete med konstnären Mats Aronsson våra motiv och smärtpunkter.

Läs vidare ...
Hur får vi in hållbar handel och cirkulär ekonomi i  stadsplaneringen?

Workshop för stadsplanerare, byggherrar och handelsaktörer

Hur får vi in hållbar handel och cirkulär ekonomi i stadsplaneringen?

Kafé med fairtrade kaffe, bilpooler, klädbytardagar och verktygspooler. Just nu utvecklas många koncept med hållbara handelslösningar och cirkulärt tänk. Hur får vi in detta i de nya ekostadsdelar som planeras? Sustopia erbjuder en workshop om detta i samarbete med Slowdesign Stockholm och Cradle Net.

Läs vidare ...

Sweden Green Building Council ordnar kommunseminarium

Miljö- och hållbarhetscertifieringar för hållbara städer

Många kommuner vill idag ställa miljökrav på byggandet och bygga hållbara hus och stadsdelar, eller göra befintliga stadsdelar mer hållbara. Hur kan man göra det på bästa sätt? Sweden Green Building Council ordnar ett seminarium på temat den 17 januari.

Läs vidare ...

Energisparande, återvinning och lokala odlingar

Projektet Hållbara Hökarängen fortsätter

Ett levande centrum, lokala odlingar, bikupor och konstkluster. Under de nästan två års tid som projektet Hållbara Hökarängen har mycket hänt i stadsdelen. Nu kommer Stockholmshem i samverkan med organisationen Sust att driva arbetet vidare med energisparande och lokalt miljöarbete.

Läs vidare ...

Äldre artiklar

« Föregående | 1 |  2  | 3 | 4 | 5 | Nästa »

Vill du ha föredrag om hur din organisation kan jobba med resiliens eller hållbar stadsdelsutveckling? 

Kontakta oss: info@sustopia.se. 

 

Hökarängens Omställnings & Permakulturprojekt

 

Hållbara Hökarängen ett utvecklingsprojekt i Stockholmshem

Om Sustopia

Sustopia är ett forum för resiliens och hållbar stadsutveckling. Vi erbjuder tjänster inom dessa områden och bevakar dem. 

Facebook
 

Twitter

Sök på Sustopia