Sustopia logo
loading...

Inspirationsföredrag

Hur skapar man hållbara och levande stadsdelar?

Susanna Elfors har lång erfarenhet av detta och har skrivit boken Hållbart Såklart! Fastighetsägarens guide till hållbara och levande stadsdelar. 

Du har nu möjlighet att boka följande: 
 

Föredrag hos er

Jag kommer till er och håller ett inspirationsföredrag baserat på min bok. Föredraget handlar om hur du som fastighetsägare kan arbeta för att skapa hållbara och attraktiva stadsdelar och arbeta med place-making på ett sätt som både är lönsamt och bidrar till ökad trivsel och hållbarhet. 

Jag kommer att gå igenom en mängd olika aspekter, här är några av dem:

- Hållbar platsutveckling
- Tekniska åtgärder på stadsdelsnivån
- Social hållbarhet i utsatta områden
- Hållbar mobilitet på stadsdelsnivån
- Cirkulär ekonomi och hållbar avfallshantering
- Stadsodling och resiliens

Jag kommer också att prata om lönsamhet, finansiering och gentrifieringsfrågan

 

Studiebesök på Bagarmossen Resilience Centre

Det går också bra att komma på studiebesök på Bagarmossen Resilience Centre (BRC) som jar har varit med och skapat. BRC är en mötesplats för hållbarhet och resiliens i stadsdelen Bagarmossen i södra Stockholm. Under ett studiebesök får ni en guidad rundtur i Bagarmossen samt samma inspirationsföredrag som ovan. Det ingår även fika!
 

tfn: 070-6865112

e-post: 
susanna.elfors@sustopia.se

besöksadress: 
Bagarmossen Resilience Centre, Lillåvägen 61 i Bagarmossen. 

Susanna Elfors
är konsult och projekt-utvecklare inom hållbar stadsutveckling. Hon  är också teknologie doktor i samhällsplanering och miljö från KTH.

Susanna har sedan många år tillbaka arbetat med hållbar stadsutveckling, miljöarbete i samband med förvaltning och hållbart byggande. 

Hon har till exempel arbetat i projekten Hållbara Hökarängen, Bagarmossen Smartup, Cleantech Högdalen och GrowSmarter som är olika projekt med fokus på hållbar stadsdelsutveckling.

Hon driver även Bagarmossen Resilience Centre som handlar om att bygga upp en kreativ mötesplats för omställning och resiliens i södra Stockholm. 

Susanna har även skrivit en bok om hållbar stadsdelsutveckling: Hållbart såklart! Fastighetsägarens guide till levande och hållbara stadsdelar.