Kommer regeringen att prioritera forskning om hållbara städer?
Foto: Susanna Elfors

Seminarium om forskning för hållbara städer i Almedalen

Kommer regeringen att prioritera forskning om hållbara städer?

Urbanisering, klimatfrågan och en åldrande bebyggelse är stora utmaningar för framtiden. Enligt IQ Samhällsbyggnad, Sveriges Byggindustrier och Delegationen för hållbara städer krävs det mer forskning. Men är regeringen beredd att satsa? 

Detta kommer att diskuteras under Almedalsveckan där IQ Samhällsbyggnad med flera ordnar seminariet: "Forskning för hållbart samhällsbyggande". Medverkar gör bland annat Peter Örn, ordförande för Delegationen för Hållbara städer, Ola Månsson, VD Sveriges Byggindustrier och Anna Sander, VD för IQ Samhällsbyggnad. 

Text: Susanna Elfors
25 juni 2012
 


Testfamiljer för ett bilfritt år sökes

Ett nytt sundare liv

Testfamiljer för ett bilfritt år sökes

Har du drömt om ett sundare och miljösmartare liv men inte kommer till skott? Nu har du chansen att testa ett bilfritt år – utan att det behöver vara jobbigt, till hjälp får du elcykel och smidiga smarta elfordon.

Läs vidare ...

Tillväxtsalong med Fredrik Lindström och Katarina Bjärvall arrangerad av Sustopia och Fly Mama.

"Vi är absurt nog beroende av att vara missnöjda"

Tillväxt – är det verkligen räddningen? I dagens samhälle ses tillväxten som en självklar del av välfärdssamhället. Men är den så självklar? Tanken bakom den Tillväxtsalong som arrangerades av Sustopia och Fly Mamas kulturförening var att diskutera sådant. Utgångspunkten för salongen var antologin ”Att svära i kyrkan – 24 röster om evig tillväxt på en ändlig planet” och till salongen bjöds bland andra Fredrik Lindström och Katarina Bjärvall. Här kommer ett referat från hela kvällen.

Läs vidare ...

Sustopia arrangerar Sveriges första Tillväxtsalong

Tillväxtsalong med Fredrik Lindström och Katarina Bjärvall

Är vi beroende av tillväxt, kan vi lifta oss till ett bättre samhälle? Den 12:e november höll Sustopia tillsammans med Fly Mamas Kulturförening Sveriges första Tillväxtsalong med författaren och programledaren Fredrik Lindström och författaren och journalisten Katarina Bjärvall.

Läs vidare ...
Stadsvandring i MiljonStories fotspår i Alby

Miljonförorter mer än brinnande bilar

Stadsvandring i MiljonStories fotspår i Alby

Våra miljonförorter är så mycket mer än brinnande bilar och prefabricerade höghus. Det är också vacker natur, urbana odlingar, mångfald och miljoner vackra minnen. I samarbete med community-konstprojektet MiljonStories lanserar Sustopia en stadsvandring till miljoner vackra minnen i Alby.

Läs vidare ...

Stadsvandring

Söderorts stadsodlingar

Den 24 april arrangerade Sustopia en stadsvandring till stadsodlingar i stadsdelen Skarpnäck i Stockholm. Vi besökte den magiska japanska trädgården i Bagarmossen, odlingsprojekt på Byälvsvägen, gerillaodlingen i Kärrtorp och matparken i Skarpnäck en solig vårdag.

Läs vidare ...

För fjärde året i rad

Earth Week på Stockholms Universitet

för fjärde året i rad, kommer Stockholm Earth Week 2013, att ta plats på Stockholms Universitetscampus. Sustopias praktikant, Majda Salkic, som är med och arrangerar skriver om veckan på Sustopia.

Läs vidare ...
Rapport från tre seminarier om hållbara städer med miljö- och hållbarhetscertifieringar

Hur kan kommuner jobba med miljö- och hållbarhetscertifieringar?

Rapport från tre seminarier om hållbara städer med miljö- och hållbarhetscertifieringar

Det är inte enkelt att få in hållbart byggande i de kommunala men miljö- och hållbarhetscertifieringar hjälper. Intresset är stort men nu gäller det att få kommuninvånarna att efterfråga hållbara bostäder och stadsdelar. Läs om tre seminarier om miljö- och hållbarhetscertifieringar.

Läs vidare ...

Frukostseminarium och ekotur

Nya hållbara jobb i Söderort

Hur kan Söderort i Stockholm bli ett hållbart föredöme och hur kan vi skapa jobb som bidrar till bättre miljö och ökad hållbarhet? Den 3 maj arrangerar Sustopia i samverkan med Stockholm Business Region Development ett spännnade frukostseminarium med bland annat Max Hamburgares hållbarhetschef. Seminiariet avslutas med ekotur till Högdalens industriområde. Seminariet är kostnadsfritt!

Läs vidare ...

Öppen stadsvandring

Stadsvandring till Söderorts gerilla- och lokalodlingar

Unik chans! Följ med Sustopia på öppen och kostnadsfri stadsvandring till Söderorts gerilla- och lokalodlingar den 24 april! Vi tittar på boendeodlingar, japanska trädgårdar i miljonprogrammet och gerillaodlingar. Antalet platser är begränsade, så först till kvarn...

Läs vidare ...

Äldre artiklar

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Nästa »
Fakta

Fakta: Forskning för hållbart samhällsbyggande - seminarium i Almedalen

Tid och plats: Den 3 juli 2012k  kl. 10:30-11:45, Almedalens Hotell, Strandvägen 8.

Arrangörer: Delegationen för Hållbara Städer, Sveriges Byggindustrier, IQ Samhällsbyggnad. 

Mer info: http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/10538?redir=%23eidx_1

Majda, Sustopias första praktikant, brinner för hållbar stadsutveckling

Om tio år har hon eget konsultföretag inom hållbar stadsutveckling

Majda, Sustopias första praktikant, brinner för hållbar stadsutveckling

Sustopia har fått en praktikant! Majda Salkic som läser nationalekonomi på Stockholms universitet och har en examen i global utveckling och internationella relationer från Södertörns högskola kommer att praktisera på Sustopia framöver. Majda ser staden som ett eget ekosystem och om tio år har hon ett eget konsultföretag inom hållbar stadsutveckling.

Läs vidare ...

 

Hållbara Hökarängen ett utvecklingsprojekt i Stockholmshem

 

 

Sustainable Innovation Nationellt centrum för energieffektiviseringar

 

 

 

Om Sustopia

Sustopia är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i mars 2012. Följ oss på Facebook!

Facebook
 

Twitter

Sök på Sustopia