Malmö Högskola och SLU erbjuder högskoleprogram i hållbar stadsutveckling
Foto: Susanna Elfors

Bli proffs i hållbar stadsutveckling

Malmö Högskola och SLU erbjuder högskoleprogram i hållbar stadsutveckling

Vet du inte vad du ska göra till hösten? Satsa på en karriär som proffs inom hållbar stadsutveckling! Det går fortfarande att söka till programmet Hållbar stadsutveckling och bli en "urban manager".

Vad är då en "urban manager"? Det är en person som kan arbeta på ett stadsbyggnadskontor, miljökontor eller annan institution - eller ett företag - som bygger och organiserar städer. Kursen vänder sig också till yrkesverksamma och läses på halvfart både hos Malmö Högskola och SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet) i Alnarp. 

Text: Susanna Elfors
20 juni 2012
 


Det är enkelt att börja odla i staden!

Ny snygg bok med handfasta råd och tips

Det är enkelt att börja odla i staden!

Allt fler människor gör det på taket, i parken, på en ödetomt – eller rentav i vattnet.

De odlar i staden. Sustopias skribent Lotta Hansson har läst "Konsten att odla staden", en snygg, praktisk och trevlig bok om stadsodling av inredningsarkitekten Sara Danielsson

Läs vidare ...

Miljöexpert och stadsvandrare

Lotta Hansson ny skribent på Sustopia

Till vår stora glädje har vi fått en ny skribent: miljöexperten Lotta Hansson. När hon inte arbetar med miljöfrågor på Stockholms stad vandrar hon i staden och skriver artiklar om stadsmiljö och hållbarhet. Hennes första artikel här handlar om boken "Konsten att Odla i staden".

Läs vidare ...

Ett nytt sundare liv

Testfamiljer för ett bilfritt år sökes

Har du drömt om ett sundare och miljösmartare liv men inte kommer till skott? Nu har du chansen att testa ett bilfritt år – utan att det behöver vara jobbigt, till hjälp får du elcykel och smidiga smarta elfordon.

Läs vidare ...
"Vi är absurt nog beroende av att vara missnöjda"

Tillväxtsalong med Fredrik Lindström och Katarina Bjärvall arrangerad av Sustopia och Fly Mama.

"Vi är absurt nog beroende av att vara missnöjda"

Tillväxt – är det verkligen räddningen? I dagens samhälle ses tillväxten som en självklar del av välfärdssamhället. Men är den så självklar? Tanken bakom den Tillväxtsalong som arrangerades av Sustopia och Fly Mamas kulturförening var att diskutera sådant. Utgångspunkten för salongen var antologin ”Att svära i kyrkan – 24 röster om evig tillväxt på en ändlig planet” och till salongen bjöds bland andra Fredrik Lindström och Katarina Bjärvall. Här kommer ett referat från hela kvällen.

Läs vidare ...

Sustopia arrangerar Sveriges första Tillväxtsalong

Tillväxtsalong med Fredrik Lindström och Katarina Bjärvall

Är vi beroende av tillväxt, kan vi lifta oss till ett bättre samhälle? Den 12:e november höll Sustopia tillsammans med Fly Mamas Kulturförening Sveriges första Tillväxtsalong med författaren och programledaren Fredrik Lindström och författaren och journalisten Katarina Bjärvall.

Läs vidare ...

Miljonförorter mer än brinnande bilar

Stadsvandring i MiljonStories fotspår i Alby

Våra miljonförorter är så mycket mer än brinnande bilar och prefabricerade höghus. Det är också vacker natur, urbana odlingar, mångfald och miljoner vackra minnen. I samarbete med community-konstprojektet MiljonStories lanserar Sustopia en stadsvandring till miljoner vackra minnen i Alby.

Läs vidare ...
Söderorts stadsodlingar

Stadsvandring

Söderorts stadsodlingar

Den 24 april arrangerade Sustopia en stadsvandring till stadsodlingar i stadsdelen Skarpnäck i Stockholm. Vi besökte den magiska japanska trädgården i Bagarmossen, odlingsprojekt på Byälvsvägen, gerillaodlingen i Kärrtorp och matparken i Skarpnäck en solig vårdag.

Läs vidare ...

För fjärde året i rad

Earth Week på Stockholms Universitet

för fjärde året i rad, kommer Stockholm Earth Week 2013, att ta plats på Stockholms Universitetscampus. Sustopias praktikant, Majda Salkic, som är med och arrangerar skriver om veckan på Sustopia.

Läs vidare ...

Hur kan kommuner jobba med miljö- och hållbarhetscertifieringar?

Rapport från tre seminarier om hållbara städer med miljö- och hållbarhetscertifieringar

Det är inte enkelt att få in hållbart byggande i de kommunala men miljö- och hållbarhetscertifieringar hjälper. Intresset är stort men nu gäller det att få kommuninvånarna att efterfråga hållbara bostäder och stadsdelar. Läs om tre seminarier om miljö- och hållbarhetscertifieringar.

Läs vidare ...

Äldre artiklar

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Nästa »
Fakta

Kurs: Hållbar stadsutveckling: Ledning och organisering - magisterprogram

Poäng: 60 högskolepoäng

Universitet: Malmö Högskola/SLU

Sajt: http://edu.mah.se/sv/Program/SAHSL

I framtiden tror jag att stadsodling inte bara är en hobby

Sara Danielsson tror på stadsodlingen

I framtiden tror jag att stadsodling inte bara är en hobby

Sara Danielsson har skrivit boken "Konsten att odla staden", en handbok i stadsodling. Hon är inredningsarkitekt med stort intresse för miljö- och stadsutvecklingsfrågor. Här ger hon sina bästa tips för en lyckad stadsodling.

Läs vidare ...

Hållbara Hökarängen ett utvecklingsprojekt i Stockholmshem

 

Sustainable Innovation Nationellt centrum för energieffektiviseringar

 

Om Sustopia

Sustopia är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i mars 2012. Följ oss på Facebook!

Facebook
 

Twitter

Sök på Sustopia