Sustopia logo

Analys & strategi för nya stadsdelar

Många nya stadsdelar har hållbarhet som ett självklart fokus. Samtidigt är det lätt att förlora sig i tekniska åtgärder och glömma människorna som ska bo där och aktörerna som ska verka där. 

Sustopia hjälper ert projekt att också tänka på människorna och processerna. Vi tittar tillsammans på den aktuella stadsdelen och utifrån detta utformar Sustopia en strategi. Strategin görs som en rapport och redovisas under en workshop. 
 

Projektledning

Susanna Elfors
Susanna är konsult och projekt-utvecklare inom hållbar stadsutveckling. Hon har är också teknologie doktor i samhällsplanering och miljö från KTH.

Susanna har sedan många år tillbaka arbetat med hållbar stadsutveckling, miljöarbete i samband med förvaltning och hållbart byggande. 

Hon har till exempel arbetat i projekten Hållbara Hökarängen, Bagarmossen Smartup, Cleantech Högdalen och GrowSmarter som är olika projekt med fokus på hållbar stadsdelsutveckling.

Just nu driver hon det egna projektet Bagarmossen Resilience Centre som handlar om att bygga upp en kreativ mötesplats för omställning och resiliens i södra Stockholm. Den som vill kan välja att förlägga utbildningen där. 

Susanna har även skrivit en bok om projektet Hållbara Hökarängen. 

tfn: 070-6865112
e-post:
susanna.elfors@sustopia.se
besöksadress: Bagarmossen Resilience Centre, Lillåvägen 61 i Bagarmossen, Stockholm.