Sustopia logo

cykelsmarta lösningar

Att skapa cykelsmarta stadsdelar är inte bara önskvärt. Det är nödvändigt. Våra städer håller på att korkas igen och för att kunna bygga mer behöver vi använda hårdgjord mark för bostäder, inte för bilförvaring.

Stadsdelen är en alldeles utmärkt plats att arbeta i för att minska trafiken. Här går det till exempel att underlätta för cykling på många olika sätt. Sustopia hjälper er med sådana lösningar, det kan handla om cykelpooler men också om Cykelkök, bättre cykelförvaring eller om ta reda på hur de boende reser och hur de skulle kunna ändra sina vanor. 

Genom att minska antalet parkeringsplatser är det möjligt att spara pengar vid nybyggen.

Kontakt

tfn: 070-6865112
e-post: 
susanna.elfors@sustopia.se

besöksadress: Bagarmossen Resilience Centre Lillåvägen 61 i Bagarmossen. 

Susanna Elfors
är konsult och projekt-utvecklare inom hållbar stadsutveckling. Hon är också teknologie doktor i samhällsplanering och miljö från KTH.

Susanna har sedan många år tillbaka arbetat med hållbar stadsutveckling, miljöarbete i samband med förvaltning och hållbart byggande. 

Hon har till exempel arbetat i projekten Hållbara Hökarängen, Bagarmossen Smartup, Cleantech Högdalen och GrowSmarter som är olika projekt med fokus på hållbar stadsdelsutveckling.

Hon driver det egna projektet Bagarmossen Resilience Centre som handlar om att bygga upp en kreativ mötesplats för omställning och resiliens i södra Stockholm. Den som vill kan välja att förlägga utbildningen där. 

Susanna har även skrivit en bok om hållbar stadsdelsutveckling: Hållbart såklart! Fastighetsägarens guide till levande och hållbara stadsdelar.