Sustopia logo

delningsekonomi

Cirkulär ekonomi betyder att vi använder våra saker smartare, vi delar på dem. Därför kallas det också för "delandets ekonomi". Istället för att alla ska ha varsin borrmaskin hemma när vi använder den några gånger om året kan vi ha en tillsammans eller hyra låna den.

Samma gäller för cyklar, bilar, gräsklippare med mera. Bara fantasin sätter gränser. Vi kan ju dela på kläder också, kanske inte alla, men dem vi använder sällan eller tröttnar på. Ett sätt är att skapa en lånegarderob eller ett klädbibliotek, en annan sak är att ordna klädbytarträffar. Det är trevligt socialt samtidigt som det minskar resursförbrukningen. 

Sustopia har varit med och skapat Hökarängens verktygspool och hjälper er gärna att skapa hållbara system för delandeekonomi. 

Kontakt

tfn: 070-6865112

e-post: susanna.elfors@sustopia.se
besöksadress: Bagarmossen Resilience Centre, Lillåvägen 61 i Bagarmossen, Stockholm. 

Susanna Elfors
är konsult och projekt-utvecklare inom hållbar stadsutveckling. Hon är också teknologie doktor i samhällsplanering och miljö från KTH.

Susanna har sedan många år tillbaka arbetat med hållbar stadsutveckling, miljöarbete i samband med förvaltning och hållbart byggande. 

Hon har till exempel arbetat i projekten Hållbara Hökarängen, Bagarmossen Smartup, Cleantech Högdalen och GrowSmarter som är olika projekt med fokus på hållbar stadsdelsutveckling.

Hon driver det egna projektet Bagarmossen Resilience Centre som handlar om att bygga upp en kreativ mötesplats för omställning och resiliens i södra Stockholm. Den som vill kan välja att förlägga utbildningen där. 

Susanna har även skrivit en bok om hållbar stadsdelsutveckling: Hållbart såklart! Fastighetsägarens guide till levande och hållbara stadsdelar.