Sustopia logo

Events för hållbar utveckling

Ett sätt att skapa en positiv utveckling är att arrangera events tillsammans med boende och lokala aktörer. Det kan vara en engångsföreteelse men helst något som återkommer och som efter en uppstart kan överlämnas till stadsdelens aktörer.

Här är några exempel på events som Sustopia har projektlett:

Tågsemesterträffen
Tillsammans med Andreas Sidkvist arrangerade Sustopia Tågsemesterträffen, ett event med syfte att inspirera till att få fler att välja tåget. Eventet hade 1000 besökare och flera utställare och talare. Det blev mycket uppskattat och upptakten till den tågrörelse som nu startat. 
 


Hållbarhetsfestivalen i Hökarängen:
I projektet Hållbara Hökarängen startade Sustopia upp Hållbarhetsfestivalen, en två dagars festival tillsammans med lokala aktörer, allt ifrån affärsidkare till lokala föreningar. Det blev ett fint evenemang som sedan företagarföreningen i Hökarängen tog över och har drivit vidare.
 

Återvinningskalaset i Valla
I projektet Grow Smarter ville man göra något för hyresgästerna efter att ha jobbat med renovering och tekniska åtgärder. Sustopia fick i uppdrag att arrangera ett event, Återvinningskalaset i Valla.  Under en dag förvandlades ett grått och tomt torg till en trevlig mötesplats med loppmarknad, miljöutställning, återvinning och musikunderhållning. 

Från Bagis till Paris
Klimatevent i Bagarmossen inför Parismötet. Sustopia arrangerade eventet tillsammans med Bagisbor. Vi ordnade musikunderhållning, fika, ballongsläpp och folk gjorde plakat. 

KOntakt

tfn: 070-6865112
e-post: susanna.elfors@sustopia.se
besöksadress: 
Bagarmossen Resilience Centre, Lillåvägen 61 i Bagarmossen, Stockholm. 

Susanna Elfors
är konsult och projekt-utvecklare inom hållbar stadsutveckling. Hon är också teknologie doktor i samhällsplanering och miljö från KTH.

Susanna har sedan många år tillbaka arbetat med hållbar stadsutveckling, miljöarbete i samband med förvaltning och hållbart byggande. 

Hon har till exempel arbetat i projekten Hållbara Hökarängen, Bagarmossen Smartup, Cleantech Högdalen och GrowSmarter som är olika projekt med fokus på hållbar stadsdelsutveckling.

Hon driver det egna projektet Bagarmossen Resilience Centre som handlar om att bygga upp en kreativ mötesplats för omställning och resiliens i södra Stockholm. Den som vill kan välja att förlägga utbildningen där. 

Susanna har även skrivit en bok om hållbar stadsdelsutveckling: Hållbart såklart! Fastighetsägarens guide till levande och hållbara stadsdelar.