Sustopia logo

Stadsdelsutveckling enligt permakulturprinciperna

Permakultur är en designprincip utvecklad i Australien på 1970-talet som handlar om omsorg om jorden och människor samt rättvis fördelning. 

Permakultur är en metod som oftast förknippas med odling men den kan tillämpas på annat. Permakulturen består av 12 principer. Här visar jag hur de kan användas inom hållbar stadsdelsutveckling. 

1. Observera & Interagera

tfn: 070-6865112

e-post: susanna.elfors@sustopia.se
besöksadress: Bagarmossen Resilience Centre, Lillåvägen 61 i Bagarmossen, Stockholm. 

Susanna Elfors
är konsult och projekt-utvecklare inom hållbar stadsutveckling. Hon är också teknologie doktor i samhällsplanering och miljö från KTH.

Susanna har sedan många år tillbaka arbetat med hållbar stadsutveckling, miljöarbete i samband med förvaltning och hållbart byggande. 

Hon har till exempel arbetat i projekten Hållbara Hökarängen, Bagarmossen Smartup, Cleantech Högdalen och GrowSmarter som är olika projekt med fokus på hållbar stadsdelsutveckling.

Hon driver det egna projektet Bagarmossen Resilience Centre som handlar om att bygga upp en kreativ mötesplats för omställning och resiliens i södra Stockholm. Den som vill kan välja att förlägga utbildningen där. 

Susanna har även skrivit en bok om hållbar stadsdelsutveckling: Hållbart såklart! Fastighetsägarens guide till levande och hållbara stadsdelar.