Sustopia logo

Stadsvandringar

Ekobyar i stan, levande hållbara stadsdelar, passivhusområden, urbana grönskande oaser, elbåtsturer på vatten är några exempel på sådant vi besöker under stadsvandringarna.

För företag och organisationer
Vandringarna vänder sig i första hand till yrkesverksamma samhällsbyggare men också till andra företag och organisationer med intresse för hållbarhet. 

De olika vandringarna kan förstås kombineras med varandra, en förmiddag i Sjöstaden kan mycket väl kombineras med en eftermiddag i Hökarängen osv.  

Bokas i förväg
Vandringen bokas i förväg. Det finns inga schemalagda turer. Guide är Susanna Elfors, teknologie doktor i bebyggelsanalys och expert på hållbar stadsutveckling. Ibland ingår också lokala guider. 

Corona och restriktioner
På grund av pandemin får grupperna högst vara på 8 personer inklusive guiden. Är ni fler kan vi självklart ordna det som så att det blir flera vandringar av samma slag. 

Pris
I vanliga fall är priset mellan 500  och 1000 kr per person och blir billigare när gruppen är stor. 

Eftersom grupperna nu får vara på max 8 personer är priset på vandringar på  max två timmar 4900 kr och de 2-4 tim 7900 kr. För de längre vandringarna  ingår lite enklare fika och två exemplar av boken Hållbart såklart! Fastighetsägarens guide till levande och hållbara stadsdelar. 

Om en större grupp vill dela upp sig och ha flera vandringar under samma dag blir priset per vandring 3900 kr för korta vandringar (upp till två timmar) oh 6900 kr för långa vandringar (2-4 timmar).

Lunchpicknick fixar vi till det pris som vår lokala cateringfirma har. 


Priserna är ex moms. 

 

exempel på Tidigare turer

Terra Nobilis: Ekoby till miljöstadsdel (60 franska stadsplanerare) guidning i Hammarby Sjöstad och ekobyn Understenshöjden. 
SABO: Hållbara Hökarängen för hundratals personer som jobbar i kommunala bostadsbolag. 
Nordic Built Innovation: Hållbara Hökarängen runt, avslutades med besök på Cevicherian.
Kod Arkitekter: Hållbara Hökarängen runt.
P4 Radio Stockholm: Hållbara Hökarängen, berättade om stadsdelen och varför den är värd att "hemestra" i för reportage om detta. 
Sweco Architects: Från ekoby till miljöstadsdel som avslutades med elbåtstur. 
KTH Industriell ekologi: Vandring i Norra Djurgårdsstaden med en grupp forskare från Kyrgizistan, Montenegro och andra Balkanländer. 
Radio P1 Stad: Vandring till Söderorts gerilla- och lokalodlingar.
Vallentuna gymnasium: Tur för gymnasieelever som jobbar med Ungt Företagande. Vi tittade på hållbara handelskoncept på Södermalm och på Trädgård på spåret. 
Stadtverke Bielefeldt: Fick möta svenska Vattenfall och fick en guidad tur i Sjöstaden där det ingick visning av Hammarbyverket och Sjöstadsverket.
Samsung: De ville lära känna det svenska miljöengagemanget och fick möta engagerade svenskar.
Miljöpunkt VSV: För dem ordnades ett seminarium med föredrag om Hammarby Sjöstad ur ett medborgarperspektiv och föredrag av konstgruppen The New Beauty Council.
Terra Nobilis: Valde ett seminarium dit Sustopia bjöd in lokalpolitikern Stefan Nilsson från Stockholms stadshus. 
SUEZ: Stort franskt företag som beställde ekotur med båt. 
Conseil Regionale Rhone-Alpes: Beställde en båttur via Djurgårdskanalen till Hammarby Sjöstad med svenska ekosnacks som sill och knäckebröd.
BMW Italia: Med sju BMW-bilar reste de från Italien till Nordkap. Sustopia arrangerade en biltur där vi tittade på Silverdals bostadsområde, Ekoparken och Hammarby Sjöstad. 
Marcus Evans: Konferensarrangör där Sustopia ordnade en ekotur för deltagarna till Högdalens fjärrvärmeverk.
Belgisk Television, deMensen NV: I en TV-serie följdes en sk "Low Impact Man", under sin semester (med lastfartyg till Sverige) gjorde han bland annat en ekotur med cykel på Södermalm där vi besökte bland annat Street vid Hornstull och Goodstore.


Kontakt

tfn: 070-6865112

e-post: susanna.elfors@sustopia.se
besöksadress: Bagarmossen Resilience Centre, Lillåvägen 61 i Bagarmossen, Stockholm.