Sustopia logo

Nivå 1. Hållbar stadsdelsutveckling – introduktion

Intresset för hållbar stadsdelsutveckling ökar starkt och behovet av att vara insatt i vad det innebär blir allt viktigare. 

Denna kurs ger en introduktion till ämnet. Den passar för arkitekter, stadsplanerare och konsulter som arbetar med stadsdelsprojekt. Den är också nyttig för fastighetsförvaltare som vill utveckla sina områden. Särskilt bra passar den för de som är med i Citylab Action. Kursen lämpar sig också väl för yrkesutbildningar inom miljö och fastighetsteknik såväl som för universitetsutbildningar inom hållbar utveckling. 


Innehåll: Under utbildningen går vi igenom följande:

  • Vad är hållbar stadsdelsutveckling?
  • Varför jobba med hållbar stadsdelsutveckling?
  • Certifieringar för hållbar stadsdelsutveckling. 
  • Exempel på åtgärder och verktyg.
  • Problem som kan uppstå.
  • Inspirerande exempel.

Mål för utbildningen: Du kommer att kunna förstå vad hållbar stadsdelsutveckling innebär och vilka fördelarna är med att jobba proaktivt på stadsdelsnivå. Du kommer att känna till några typer av konkreta åtgärder och verktyg för hållbar stadsdelsutveckling.
.
I kursen ingår boken ”Hållbara Hökarängen” med inspiration från det projektet.

Kursinformation

Tid: 1 timme.
Plats: Valfritt, hos er eller på Bagarmossen Resilience Centre, en spännande mötesplats för hållbarhet centralt i Bagarmossen.

Vid frågor, kontakta:
Susanna Elfors
Tfn: 070-6865112
E-post: susanna.elfors@sustopia.se
 

utbildningsledare

Susanna Elfors
Susanna är konsult och projektutvecklare inom hållbar stadsutveckling. Hon har är också teknologie doktor i samhällsplanering och miljö från KTH.

Hon har till exempel arbetat i projekten Hållbara Hökarängen, Bagarmossen Smartup, Cleantech Högdalen och GrowSmarter som är olika projekt med fokus på hållbar stadsdelsutveckling.

Just nu driver hon det egna projektet Bagarmossen Resilience Centre som handlar om att bygga upp en kreativ mötesplats för omställning och resiliens i södra Stockholm. Den som vill kan välja att förlägga utbildningen där. 

Susanna har även skrivit en bok om projektet Hållbara Hökarängen.