Sustopia logo

Digitalisering och hållbarhet

Digitala verktyg och lokala appar är något som blir alltmer aktuellt. Med digitala verktyg kan fastighetsägaren enkelt kommunicera med de boende och de boende kan kommunicera varandra. Även lokala aktörer kan involveras. Tänk dig en digital tjänst där det går att:

  • Kommunicera med boende.
  • Boende kan starta intressegrupper, till exempel odlingsgrupper.
  • Boende kan byta tjänster och dela prylar med varandra. 
  • Boka lådcykelpool, tvättstuga med mera. 


Sustopia är kanske ett av de företag i Sverige som har störst erfarenhet av sådana verktyg då företaget har varit involverat i utvecklingen av ett sådant verktyg. 
 

Susanna Elfors
Susanna Elfors
Susanna är konsult och projekt-utvecklare inom hållbar stadsutveckling. Hon har är också teknologie doktor i samhällsplanering och miljö från KTH.

Susanna har sedan många år tillbaka arbetat med hållbar stadsutveckling, miljöarbete i samband med förvaltning och hållbart byggande. 

Hon har till exempel arbetat i projekten Hållbara Hökarängen, Bagarmossen Smartup, Cleantech Högdalen och GrowSmarter som är olika projekt med fokus på hållbar stadsdelsutveckling.

Just nu driver hon det egna projektet Bagarmossen Resilience Centre som handlar om att bygga upp en kreativ mötesplats för omställning och resiliens i södra Stockholm. Den som vill kan välja att förlägga utbildningen där. 

Susanna har även skrivit en bok om projektet Hållbara Hökarängen och kommer vid årsskiftet ut med en bok om hållbar stadsdelsutveckling. 

Kontakt

tfn: 070-6865112

e-post: susanna.elfors@sustopia.se
besöksadress: Bagarmossen Resilience Centre, Lillåvägen 61 i Bagarmossen, Stockholm.